OnePlus Nord : نقد و بررسی

کمپانی OnePlus با تولید مدل OnePlus Nord به طور جدی به بازار گوشی‌های میان‌رده باز می‌گردد.

نظر ما

OnePlus با OnePlus Nord بازگشتی چشمگیر به بازار میان‌رده‌ها داشته است. این گوشی یک تلفن هوشمند مقرون به صرفه است که دارای ویژگی‌های مختلفی است. یک نمایشگر عالی، شارژ باتری زیاد و مجموعه‌ای از دوربین‌های توانمند وجود دارند که همه و همه در این گوشی بسته‌بندی شده‌اند و با قیمتی بسیار مناسب (به زعم تعداد زیادی از افراد) به بازار عرضه می‌شود.

نکات + نکات –
مقرون به صرفه با ویژگی‌های یک گوشی‌ پرچمدار عمر باتری متوسط
طراحی پریمیوم فضای ناتیفیکیشن محدود
قابلیت‌های دوربین فراوان عدم وجود گواهینامه ضد آب

بررسی دو دقیقه‌ای

OnePlus Nord نمایانگر بازگشتی جدی به استایل، ویژگی‌های متنوع و قیمت مناسب است. کمپانی OnePlus در سال 2014 با گوشی OnePlus One در همان روزهای نخست حضورش در صحنه گوشی‌های هوشمند، توانست با این خط مشی توجهات بسیاری را به سمت خود جلب کند.

این گوشی تجربه‌ای تقریباً پرچمدارگونه را به شما منتقل می‌کند؛ با قیمتی به مراتب کمتر از سری OnePlus 8، طراحی پریمیوم، عملکردی صاف و روان و یک‌دست و البته دوربین‌های عالی که همه این‌ها قرار است طیف گسترده‌ای از رضایت و مقبولیت کاربران را فراهم کند.

با این حال، تفاوتی که بین سالهای 2014 و 2020 وجود دارد، در این است که بازار به میزان قابل توجهی جلو رفته و تغییر کرده است، و OnePlus دیگر تنها برند رقیب Apple نیست که با تولید گوشی‌های پرچمدارکش به دنبال آزار دادن سبد فروش این کمپانی بزرگ آمریکایی باشد؛ بلکه اکنون OnePlus Nord خود را در بازار شلوغ گوشی‌های میان‌رده و در بین دستگاه‌های فراوانی با ویژگی‌های مساوی می‌یابد، و این باعث می‌شود که این گوشی کار سختی را در جهت جلب توجه کاربر، در پیش داشته باشد.

قیمت OnePlus Nord به مراتب زیاد و چشمگیر است و این گوشی مبلغ زیادی از پول جیب شما را به خود اختصاص می‌دهد. OnePlus می گوید ” Nord تقریباً هر آنچه را که می‌توانستید بخواهید در خود دارد” و نکته قیمت همین جاست.

نمایشگری با اندازه قابل توجه وجود دارد که به خریدار تجربه کاربری نرم و روان را ارائه می‌دهد، قدرت کافی در زیر صفحه نمایش و نیز دوربین‌های زیاد با قابلیت‌های فراوان، همه و همه در یک طراحی پریمیوم برای شما پیچیده شده‌اند. به طور کلی گوشی خوب به نظر می‌رسد، در دست حس خوبی را القا می‌کند و عملکرد فوق العاده‌ای دارد.

با این تعداد زیاد دوربین، OnePlus احتمالاً اندکی بالاتر از حد انتظار عمل کرده است. شما با خرید این گوشی، طیف گسترده‌ای از گزینه‌های عکاسی، از حالت‌ پرتره و ماکرو گرفته تا حالت فوق-عریض و حالت شب به همراه ضبط ویدیو 4K با سرعت 30 فریم در ثانیه با هر دو دوربین جلو و عقب را دریافت می‌کنید. همچنین تا زوم 10 برابر، به علاوه ضبط ویدئو با سرعت آهسته (Slow-Motion) در رزولوشن 1080 و 240fps نیز وجود دارد.

نکات منفی در OnePlus Nord اندک است اما اگر بخواهیم به تعدادی از آنها مختصراً اشاره کنیم باید بگوییم در OnePlus Nord هیچ جک هدفون و امتیاز IP برای گرد و غبار و مقاومت در برابر آب و شارژ بی سیم وجود ندارد.

طول عمر باتری متوسط است؛ باید یک روز کامل برای شما دوام بیاورد، اما این تلفنی است که باید هر شب آن را شارژ کنید و به لطف دوربین‌های سلفی دوگانه، فضای زیادی هم برای نمادهای اطلاع رسانی و ناتیفیکیشن‌ها در بالای صفحه نمایش وجود ندارد.

نکته بزرگتر اینجاست که Nord در چه مرحله‌ای از گوشی‌های رده بالای این کمپانی جدا می‌شود؟ اگر OnePlus Nord واقعاً “همه آنچه را که می‌توانید بخواهید” در خود دارد، چرا باید کسی (خصوصاً طرفداران آگاه از قیمت سری گوشی‌های OnePlus) برای OnePlus 8 یا OnePlus 8 Pro پول‌های قابل توجهی خرج کند؟ جالب است که بدانیم معرفی و عرضه Nord چگونه بر فروش گوشی‌های پرچمدار این برند و آینده آن تأثیر می‌گذارد.

در حال حاضر اگر شما در بازار دنبال یک گوشی مقرون به صرفه هستید که امکانات و قابلیت‌های نزدیک به یک گوشی پرچمدار را دارد؛ احتمالاً تلاش شما برای پیدا کردن یک گوشی خیلی بهتر از OnePlus Nord با قیمت مشابه آن است.

ویدئوی رسمی OnePlus Nord

قیمت و تاریخ انتشار OnePlus Nord

  • قیمت OnePlus Nord: از 379 پوند / 399 یورو شروع می‌شود (حدود 480 دلار، 680 دلار استرالیا)
  • تاریخ معرفی OnePlus Nord: در 21 جولای 2020 ( 31 تیر 99)
  • تاریخ انتشار OnePlus Nord: در 4 آگوست 2020 ( 14 مرداد 99)

قیمت OnePlus Nord از 379 پوند / 399 یورو (حدود 480 دلار ، 680 دلار استرالیا) شروع می‌شود، یک قیمت رقابتی که گوشی‌های رقیب از کمپانی‌های اپل، گوگل و سامسونگ را به چالش می‌کشد.

قیمت‌ها برای نسخه با رم 8 و حافظه داخلی 128 گیگابایتی است و همچنین رم 12 و حافظه داخلی 256 گیگابایتی از حدود 469 پوند / 499 یورو که باز هم مقرون به صرفه است (تقریباً 590 دلار، 850 دلار استرالیا) شروع می‌شود.

این قیمت ها بدان معنی است که OnePlus Nord از iPhone SE جدید Samsung Galaxy A51 5G، Mi Note 10، LG Velvet، Motorola Edge و همچنین گوشی Google Pixel 3a XL سال گذشته ارزان‌تر است و به طور بالقوه نیز از مدل Google Pixle 4a نیز ارزان‌تر خواهد بود.

Realme X50 5G و Mi Note 10 Lite ارزان‌تر از Nord هستند و هر دو گوشی با همان تراشه Snapdragon 765G به بازار عرضه می‌شوند، اما برای رسیدن به قیمت پایین‌تر خود، چند سازش کوچک و جزئی در قسمت‌های دیگر ایجاد می‌کنند.

همچنین این بدان معناست که OnePlus Nord بسیار ارزان‌تر از OnePlus 8 است که از 599 پوند / 699 دلار شروع می‌شود (حدود 1100 دلار استرالیا).

OnePlus Nord در انگلیس و 27 کشور اروپایی دیگر به علاوه هند، هنگ کنگ و مالزی در دسترس است. در حال حاضر مشخص نیست که آیا OnePlus Nord نسخه‌ای برای ایالات متحده خواهد داشت یا نه؛ و یا اینکه آیا آن را به بازارهای دیگر، از جمله استرالیا، منتشر خواهد کرد و یا خیر.

تاریخ انتشار OnePlus Nord چهارم آگوست 2020 (14 مرداد 99) بود. در انگلستان OnePlus Nord از وب سایت OnePlus ، John Lewis ، Three و Amazon در دسترس خواهد بود.

طراحی

  • طراحی یک گوشی پرچمدار ولی با قیمت مقرون به صرفه
  • اندازه مشابه با OnePlus 8، استفاده با یک دست(One-Handed use) امکان‌پذیر است.
  • سطح گوشی لغزنده است؛ اما قاب در جعبه گنجانده شده است.

طراحی عالی OnePlus Nord، باور کردن قیمت مقرون به صرفه‌اش را برای ما سخت می‌کند. شما طراحی پریمیوم مشابه سری پرچمداران OnePlus 8 را دریافت می‌کنید، با یک فریم فلزی که بین Gorilla Glass جلو و عقب ساندویچ شده است.

این دستگاه با کیفیت عالی و پریمیوم، حس خوبی را در دست شما ایجاد می‌کند. اندازه‌ای مشابه با OnePlus 8 دارد، به این معنی که OnePlus Nord را می‌توان با یک دست به کار گرفت- اگرچه افرادی که دست‌های کوچکتری دارند ممکن است برای کشش انگشت شست خود به بالای صفحه اندکی بیشتر تلاش کنند.

اگر دقت کنید، یک فریم پلاستیکی بلند و باریک وجود دارد که در اطراف صفحه نمایش، بین شیشه و فریم فلزی قرار می‌گیرد. در حالی که از نظر چشمی خیلی قابل توجه نیست، اما اگر انگشتان خود را روی لبه‌های گوشی ببرید متوجه برآمدگی زاویه دار خواهید شد.

این مورد یک مشکل جزئی است، اما همین موضوع باعث می‌شود طراحی از یکپارچگی خارج شود، و باز هم یادآوری کنیم که این گوشی یک تلفن ارزان قیمت محسوب می‌شود.

اندازه OnePlus Nord به صورت 158.3×73.3×8.2 است و وزنی معادل 184 گرم دارد، این بدان معنی است که کوتاه‌تر از OnePlus 8 است؛ اما عریض‌تر، ضخیم‌تر و سنگین‌تر است.

شیشه صاف آن به معنای وجود لغزندگی طبیعی و سطحی است و ما دریافتیم که Nord در دست، می‌تواند گاهی لیز و لغزنده باشد.

برای کسانی که اندکی در نگهداری گوشی دست و پا چلفتی هستند، یا دوست دارند گوشی هوشمند خود را به داخل کیف خود پرت کنند و گاهی به آن سرک بکشند؛ خبر خوب این است که یک قاب سیلیکونی باریک در جعبه موجود است. این قاب به شما، چسبندگی در مقابل لغزندگی گوشی را می‌دهد، به علاوه محافظی در برابر پرت شدن‌ها و ضربات کوچک است.

کلید پاور / قفل در سمت راست به خوبی در زیر انگشت شست شما قرار می‌گیرد و درست زیر کشویی هشدار (alert slider) قرار دارد. کشویی هشدار که برای بسیاری از کاربران گوشی‌های OnePlus شناخته شده است به شما امکان می‌دهد به سرعت بین حالت‌های بیصدا، لرزشی و صدای بلند جابجا شوید.

کشویی هشدار (alert slider)

غلتانک صدا در طرف مقابل قرار دارد. در پایین دستگاه یک درگاه USB-C در قسمت مرکزی وجود دارد که توسط بلندگو و درگاه سیم کارت (دو سیم) احاطه می‌شود. با این همه در OnePlus Nord جک هدفون وجود ندارد.

این اسپیکر صدا تنها خروجی صوتی در Nord است، در این گوشی هیچ بلندگو استریویی وجود ندارد – و ما متوجه شدیم که این خروجی صدا هنگام نگه داشتن گوشی به صورت افقی (Landscape) به راحتی پوشانده می‌شود. این موضوع باعث خفه شدن صدا می‌شود که هنگام تماشای فیلم یا بازی می‌تواند مشکل ساز باشد.

OnePlus Nord در دو رنگ موجود است. رنگ خاکستری عقیق (Gray Onyx) که انتخابی نسبتاً معمولی است؛ گزینه دوم با نام آبی مرمر (Blue Marble) احتمالاً جذاب‌تر خواهد بود – همانطور که می‌بینید رنگ مورد نظر ما در تصاویر نیز آبی مرمر است.

OnePlus اذعان دارد که Nord دارای مقاومت در برابر آب است؛ اما دارای رتبه‌بندی رسمی IP نیست. رتبه بندی IP توانایی دستگاه را در برابر آب و گردوغبار تضمین می‌کند.

عدم وجود رتبه‌بندی IP یکی از راه‌هایی است OnePlus قیمت Nord را کاهش داده است و اگرچه ادعا می‌کند این گوشی به مدت 30 دقیقه در 30 سانتی متر آب فرو رفته و دوام می‌آورد، اما باز هم با این حال شاید بخواهید کمی بیشتر مراقب باشید.

ویژگی چشمگیر در پشت گوشی، برجستگی بزرگی است که چهار دوربین عقب OnePlus Nord را در خود جای داده است. این برجستگی، همانند OnePlus 8 و 8 Pro از سطح پشتی گوشی چند میلیمتر بالاتر آمده اما برخلاف همتای پرمیوم خود (یعنی OnePlus 8) از مرکز به کناره گوشی رانده شده است.

وجود این برجستگی در کناره بدان معناست که وقتی گوشی را بر روی یک سطح قرار می‌دهید، گوشی کاملاً با آن تراز نمی‌شود و اگر بخواهید در این حالت بر روی نمایشگر ضربه بزنید، گوشی لق می‌زند و تلو تلو می‌خورد. همچنین به نظر نمی‌رسد که شیشه دوربین گوشی از کیفیت خوبی برخوردار باشد. اگرچه استفاده از یک قاب می‌تواند مشکل برجستگی دوربین را برای شما برطرف کند.

نمایشگر

  • نمایشگر AMOLED روشن و رنگارنگ 6.44 اینچی
  • نسبت ابعاد 20: 9، وضوح +Full HD، نرخ تجدید 90Hz
  • سوراخ پانچ (Punch-hole) برای دوربین‌های سلفی نمادهای اعلان را محدود می‌کند

OnePlus Nord دارای صفحه نمایش 6.44 اینچی AMOLED با نسبت ابعاد 20: 9، وضوح تصویر Full HD + 2400 x 1080 و نرخ تجدید 90 هرتز برای پیمایش روان در میان اپلیکیشن‌ها است.

صفحه نمایش، جلوی گوشی را با حداقل حاشیه‌ها پر می‌کند. تنها گسستگی در نمایشگر، سوراخ پانچ در گوشه بالا سمت چپ است که دوربین‌های سلفی دوگانه را در خود جای داده است.

این دوربین‌ها آن چنان سر راه کاربر قرار نمی‌گیرند و تجربه کار با گوشی را ناخوشایند نخواهند کرد، اما تعداد نمادهای اعلان قابل نمایش در نوار بالا را محدود می‌کنند که ممکن است برخی از کاربران را آزار دهد.

Nord مجهز به محافظ صفحه‌ی کارخانه‌ای نیز هست که از نمایشگر در برابر خراش محافظت بیشتری می‌کند. البته این محافظ در قسمت سوراخ دوربین جلو (punch-hole) برجستگی جزئی ایجاد می‌کند که برای آن دسته از کاربرانی که به نمایشگر یکنواخت علاقه دارند این موضوع می‌تواند آزاردهنده باشد. البته می‌توانید این محافظ صفحه را از روی نمایشگر بردارید.

با این حال، اگر این کار را انجام دهید به طور قابل توجهی از مقاومت نمایشگر کاسته خواهد شد، باز هم انتخاب شماست.

نمایشگر روشن و واضح است، اما برخلاف صفحه نمایش‌های موجود در گوشی‌های سری 8، Nord به جای اینکه دارای لبه‌های خمیده در قسمت‌های جانبی گوشی باشد، صاف است. بدون وجود این لبه‌های خمیده در کناره‌های پنل جلویی گوشی، حس خشکی به دستان شما القاء می‌شود.

همچنین پشتیبانی +HDR10 نیز وجود دارد، بنابراین اگر محتوای سرویس‌هایی مانند Netflix یا Prime Video را پخش می‌کنید یا محتوای ویدیویی HDR خود را تماشا می‌کنید، در نمایشگر Nord خوب ظاهر خواهد شد.

هنگام تماشای فیلم، از بخشی از نمایشگر که نوار اطلاع رسانی در آن قرار دارد استفاده نمی‌شود تا بدین صورت از سر راه قرار گرفتن سوراخ دوربین سلفی (punch-hole) جلوگیری شود.

تماشای فیلم و برنامه های تلویزیونی تجربه‌ای دلپذیر است، اما رنگ‌ها در Nord به اندازه برخی دیگر از گوشی‌های هوشمند غنی به نظر نمی‌رسد؛ صداها در Nord اندکی خفه‌تر هستند که باعث طبیعی‌تر شدن اِلِمان‌های صوتی می‌شود.

یک اسکنر اثر انگشت در صفحه نمایش تعبیه شده است که به شما امکان می‌دهد اثر انگشت‌های خود را برای امنیت گوشی ثبت کنید. این اسکنر بسیار مناسب عمل می‌کند و به شما امکان می‌دهد چندین اثر انگشت را ثبت کنید – ما هر دو انگشت شست و هر دو انگشت اشاره را پیشنهاد می‌کنیم؛ اگرچه سریع‌ترین حسگری نیست که از آن استفاده کرده‌ایم.

یکی از روش‌های سرعت بخشیدن به روند باز کردن قفل در OnePlus Nord، همگام کردن حسگر تشخیص اثر انگشت با باز کردن چهره (Face unlock) است. Nord می‌تواند هنگام باز کردن قفل، هر دو ویژگی امنیتی بیومتریک را به طور همزمان ترکیب کند و می‌تواند نتیجه سریع‌تری داشته باشد.

دوربین

  • 6 دوربین، 4 عدد در پشت، 2 عدد در جلو – بیشترین تعداد ممکن در یک گوشی از کمپانی OnePlus
  • دوربین اصلی پشتی عکس‌هایی دقیق و روشن را ثبت می‌کند
  • حالت شب (Nightscape) خوب کار می‌کند، اما بهترین حالت شب موجود در بازار نیست

ویژگی اصلی OnePlus Nord دوربین “پرچمدار” آن است. در مجموع شش دوربین در این گوشی وجود دارد، چهار عدد در پشت و دو عدد در قسمت جلویی آن قرار گرفته است؛ بیشترین تعداد دوربین که کمپانی وان پلاس تا به الان در یک گوشی هوشمند خود قرار داده است.

دوربین اصلی در پشت، در حقیقت از یک گوشی پرچمدار قرض گرفته شده است و البته آن گوشی OnePlus 8 خواهد بود. این دوربین مجهز به یک سنسور 48MP سونی IMX586 (با تثبیت کننده تصویر EIS و OIS) به همراه یک لنز f / 1.57 است که می‌تواند تصاویر 48 مگاپیکسلی ثبت کند؛ اگرچه به طور پیش‌فرض روی 12MP قرار گرفته است.

دلیل این امر آن است که حجم تصاویر 48 مگاپیکسلی تقریباً سه برابر عکس‌های 12 مگاپیکسلی است، به این معنی که اگر هر عکسی که گرفتید با وضوح 48 مگاپیکسیلی باشد فضای ذخیره‌سازی شما خیلی سریع‌تر پر می‌شود.

شما متوجه می‌شوید که 12MP به طور کلی برای ارسال پست‌های اجتماعی کافی است و اگر قصد چاپ تصویر را دارید و یا مایلید که در اپلیکیشن‌های ویرایشگر عکس تغییراتی بر روی تصویر اعمال کنید حالت 48MP بهتر است.

این دوربین با گروهی از دوربین‌های دیگر همراه می‌شود که یک دوربین شامل یک سنسور عمق تصویر 5 مگاپیکسلی، دوربین ماکرو 2MP، و یک دوربین 8MP با 119 درجه زاویه دید فوق-عریض برای ثبت آن دسته از عکس‌های پرشور افقی (Landscape) است.

دسته‌ای از حالت‌های عکسبرداری از جمله پرتره، حالت شب (nightscape)، فوق ماکرو حالت Pro، به علاوه فیلمبرداری Full HD، فیلمبرداری آهسته (Slow-motion) با سرعت 240 fps و ضبط 4K با سرعت 30 فریم در ثانیه وجود دارد.

دوربین اصلی پشتی یک شاتر توانمند است و چه در فضاهای بسته و چه در فضاهای باز از نور بسیار خوبی برخوردار است. تصاویر پیش فرض 12 مگاپیکسلی که ثبت می‌کند از جزئیات خوبی برخوردار هستند، و قابلیت HDR خودکار نیز به جلوگیری از ثبت تصاویر بیش از حد تاریک و یا بیش از حد پرنور کمک می‌کند.

شما می‌توانید گزینه بزرگنمایی 2 برابری را انتخاب کنید؛ به این گزینه ضربه بزنید و با کمترین افت کیفیت تصویر، به سوژه خود نزدیک‌تر خواهید شد. این بزرگنمایی در فضای باز به خوبی کار می‌کند، اما اگر نور کافی مناسب نباشد (مثلاً، در خانه و فضاهای بسته) عکس‌های بزرگنمایی شده ممکن است کمی تاریک و دانه دانه به نظر برسند.

اگر انگشت خود را روی نماد 2x بکشید، یک کشوی بزرگنمایی را باز می‌کنید که این امکان را به شما می‌دهد تا به بیشترین بزرگنمایی یعنی زوم دیجیتالی 10 برابری دست پیدا کنید. از آنجایی که کاملاً دیجیتالی است، کیفیت تصویر به طرز چشمگیری کاهش می‌یابد، با این وجود تصاویر گرفته شده در فضای باز، با نور مناسب ، هنوز جزئیات کافی را دارند.

اما در صورت استفاده از زوم دیجیتالی 10 برابری در فضاهای بسته و کم نور، کیفیت تصاویر به شدت کاهش خواهند یافت. اگر امیدوار هستید یک عکس ارزشمند، درخور اینستاگرام ثبت کنید به شما استفاده از بزرگنمایی دیجیتالی 10 برابری را توصیه نمی‌کنیم.

نماد بزرگنمایی 2x در کنار دو نماد دیگر قرار دارد که یکی شما را به دوربین اصلی باز می‌گرداند و دیگری شما را به دوربین فوق-عریض 8 مگاپیکسلی سوئیچ می‌کند که دارای زاویه دید 119 درجه‌ای است تا به شما اجازه دهد بخش‌های بیشتری از منظره پیشِ رویتان را در عکس جا دهید.

با این حال، کیفیت تصاویر دوربین فوق-عریض به اندازه دوربین اصلی خوب نیست؛ عکس‌های دوربین فوق-عریض در مقایسه با تصاویر دوربین اصلی، تیره‌تر و فاقد جزئیات و رنگ هستند.

OnePlus ادعا می‌کند، می‌تواند اثر چشم-ماهی (Fish-Eye effect) را که در لنزهای فوق-عریض با زاویه دید 100 تا 180 درجه ایجاد می‌شود، تا حد امکان کاهش دهد و از ایجاد خمیدگی در حاشیه‌های تصاویر فوق-عریض جلوگیری کند. OnePlus اذعان دارد در برطرف کردن این مشکل حتی بهتر از iPhone 11 عمل کرده است.

مطمئناً در لبه‌های عکس‌های فوق-عریض این گوشی، خمیدگی کمتری نسبت به تصاویر فوق-عریض بسیاری از گوشی‌های رقیب وجود دارد؛ اما اینطور نیست که این خمیدگی‌ها کاملاً حذف شده باشد و اگر به دقت نگاه کنید، می‌توانید نواقص و منحنی‌های جزئی را مشاهده کنید.

کاهش خمیدگی در این عکس‌ها یکی از سری پیشرفت‌های مربوط به پردازش تصویر است که OnePlus گفته است در Nord صورت گرفته است و حوزه دیگری که پیشرفت‌های آن آشکار است حالت شب (Nightscape) است.

حالت شب در حال حاضر یکی از ویژگی‌های مربوط به بسیاری از گوشی‌های رده بالا است و اکنون در تلفن‌های میان‌رده نیز رایج‌تر می‌شود، بنابراین خوب است که OnePlus نیز یکی از این حالت‌های شب را در خود جای داده است – و تفاوت آن نسبت به دوربین اصلی و HDR استاندارد، محسوس است.

حالت شب (Nightscape) نُه عکس در سطوح مختلف نور می‌گیرد و سپس آنها را در یک تصویر ترکیب می‌کند تا نتیجه‌ای روشن‌تر و یکنواخت‌تر ایجاد کند. در این حالت باید گوشی را همچنان ثابت نگه دارید، زیرا Nord بین 1 تا 8 ثانیه زمان نیاز دارد تا تمام سطوح را ثبت کند. اگر در این مدت بیش از حد گوشی را جابجا کنید، با یک تصویر مبهم روبرو می‌شوید.

تصاویری که ثبت می‌کند تأثیربرانگیز است، اما بسته به تفاوت‌های محیط عکسبرداری و منابع نوری، کیفیت عکس‌های گرفته شده می‌تواند متفاوت باشد.

در محیط‌های تاریک، با وجود تعداد اندکی از منابع روشنایی، تفاوتی که حالت شب (Nightscape) ایجاد می‌کند چشمگیر خواهد بود. با این همه، با کاهش سطح نور، سرعت عملکرد دوربین به سرعت کاهش می‌یابد. حالت دید در شب (Night Sight) این گوشی هوشمند همانند آنچه که گوگل در گوشی‌های Pixel خود به کار برده است، نخواهد بود. گوشی‌های Pixel گوگل می‌توانند تصاویر بسیار تاریک را با تعداد بسیار محدودی از منبع نور روشن کند.

ابزار دیگر در توپخانه دوربین‌های OnePlus Nord حالت پرتره است که از دوربین اصلی و سنسور عمق 5 مگاپیکسلی برای اضافه کردن حالت بوکه پس زمینه به عکس‌ها استفاده می‌کند. Nord در ایجاد تمایز بین سوژه شما و پس زمینه عملکرد قابل قبولی از خود ارائه می‌دهد و اثر بوکه را در قسمت‌های مناسب به‌ کار می‌برد.

سوژه‌ها کاملاً واضح به نظر می‌رسند، اگرچه تصاویر گرفته شده در حالت پرتره، تاریک‌تر از عکس‌هایی هستند که در حالت استاندارد دوربین گرفته‌ شده‌اند.

حالت ماکرو با یک دوربین 2MP، به شما امکان می‌دهد جزئیات بیشتری از یک سوژه را ثبت کنید. با این وجود، این قابلیت به عنوان یک حالت جداگانه و به ‌صورت یک آیکون مجزا در کنار آیکون‌های پرتره، nightscape و ویدیو در اپلیکیشن دوربین ظاهر نمی‌شود؛ در عوض وقتی در حالت استاندارد دوربین هستید، این گزینه در تنظیمات بالای صفحه قرار داده شده است.

وضوح پایین دوربین ماکرو در OnePlus Nord بدان معنی است که تصاویر، خیلی متراکم از پیکسل نیستند و رنگ‌ها کمی خاموش هستند. اما اگر یک دست ثابت، کمی صبر و روشنایی خوبی دارید، می‌توانید تصاویر کلوز-آپ زیبایی را ثبت کنید.

گنجاندن دوربین ماکرو کمی بیش از حد به نظر می‌رسد – گویا وجود این لنز در گوشی صرفاً یک ویژگی تبلیغاتی است و نه یک قابلیتی که OnePlus Nord را به جلو سوق دهد. می‌توانید با استفاده از دوربین اصلی و بزرگنمایی 2 برابری عکس‌های کلوز-آپ را ثبت کنید که تفاوت چندانی با عکس‌های گرفته شده با این دوربین اختصاصی ندارد.

همچنین می‌توانید طیف وسیعی از فیلترها را در اپلیکیشن دوربین OnePlus Nord پیدا کنید؛ کافی است روی نماد حلقه‌های پیوسته در گوشه سمت راست بالای صفحه ضربه بزنید تا نوار پیمایش، 15 گزینه را برای شما نمایش دهد.

سه مورد از این فیلترها در Nord، جدید هستند و با همکاری یک عکاس به نام هانس بکر ایجاد شده‌اند. هر کدام از این سه فیلتر، یک نام الهام گرفته شده از منطقه‌ای در شمال زمین دارند. ( Sarek ،Vaeroy و Ylläs)

فیلترهای به کار رفته در اپلیکیشن دوربین، خیلی با فیلترهای اینستاگرام تفاوت ندارد و Nord در این مورد آنچنان سنت شکنی نمی‌کند؛ اما اگر می‌خواهید با عکس‌های خود بازی کنید، گزینه‌های گسترده‌ای از فیلترها در اپلیکیشن دوربین هست که می‌تواند شما را برای مدتی سرگرم عکاسی کند.

و نگران نباشید، ما دو دوربین آخر OnePlus Nord را فراموش نکرده‌ایم. در قسمت جلویی، دوربین اصلی با دیافراگم 32MP ،f / 2.45 به همراه دوربین فوق-عریض 8 مگاپیکسلی، با زاویه دید 105 درجه‌ای می‌آید که در هنگام گرفتن سلفی‌های گروهی بسیار کارآمد است.

دوربین اصلی سلفی در Nord یک محصول قاطع و استوار است که در ثبت سلفی‌های زیبا توانمند است و از لحاظ ویژگی HDR نیز مطمئن است و بدین ترتیب عکس‌های سلفی نیز بیش از حد روشن و یا تاریک به نظر نخواهند رسید.

دوربین جلوی اصلی را در حالت پرتره قرار دهید و Nord عملکرد خوبی را برای تشخیص سوژه از پس‌زمینه انجام می‌دهد، اگرچه تیرگی و حالت بوکه اطراف سوژه شما به همان اندازه که توسط دوربین عقب اعمال شود، مرتب نیست.

اگر در کنار دوستان یا خانواده هستید و یا یک منظره زیبا در پشت خود دارید که می‌خواهید در سلفی خود بگنجانید، می‌توانید از دوربین سلفی فوق-عریض استفاده کنید.

با اینکه این لنز به شما امکان می‌دهد فضای بیشتری از آنچه که در اطراف شما است، ثبت کنید، اما تصاویر تولید شده توسط دوربین سلفی فوق-عریض کمی تاریک‌تر و خاموش‌تر از تصاویر سنسور اصلی هستند. همچنین در این دوربین فوق-عریض هیچ گزینه‌ای از حالت پرتره وجود ندارد.

OnePlus همچنین گزینه‌ای را برای اشتراک گذاری سریع عکس‌ها در اپلیکیشن دوربین خود تعبیه کرده است که به شما امکان می‌دهد به راحتی تصاویر ثبت شده را در شبکه‌های اجتماعی متداول خود (مثل؛ اینستاگرام و…) به اشتراک بگذارید.

فقط کافی است روی نماد گالری تصاویر در اپلیکیشن دوربین ضربه بزنید و سپس نگه دارید تا کِشویِ مربوط به برنامه‌هایی که می‌توانید فوراً عکس خود را در آنها به اشتراک بگذارید، برایتان باز شود.

عمر باتری

  • باتری 4،115mAh با شارژ سریع، اما پشتیبانی از شارژ بی‌سیم وجود ندارد
  • یک روز کامل با یک بار شارژ دوام می‌آورد؛ اما انتظار بیش از آن را نداشته باشید
  • شارژر سریع 30W در مدت 30 دقیقه، گوشی شما را از 0٪ به 70٪ شارژ می‌رساند

OnePlus Nord از یک باتری 4،115mAh برخوردار است که ظرفیت آن معقول است و با شارژ 100% و در صورت استفاده معمولی، یک روز کامل برایتان دوام می‌آورد. به طور کلی عمر باتری در Nord قابل قبول است، اما می‌توانست بهتر باشد.

Nord بیشتر از iPhone SE جدید و تقریباً برابر با iPhone XR دوام می‌آورد؛ اما به اندازه OnePlus 8 و یا 8 Pro دوام نخواهد آورد.

با استفاده عمومی که شامل چهار تا پنج ساعت پخش موسیقی، سه ساعت بازی سبک، استفاده معمولی از ایمیل و استفاده از شبکه‌های اجتماعی، چند تماس، برخی از عملکردهای دوربین و پیام‌های متن متعدد بود، تقریباً ساعت 11 شب با درصد 10 تا 20 درصد به تخت‌خواب می‌رفتیم و حدوداً ساعت 7 صبح شارژ تلفن را به طور کامل از دست می‌دادیم و گوشی خاموش می‌شد.

اگر ویدیوهای متعددی را با گوشی خود تماشا می‌کنید، مدت زمان طولانی‌ای را صرف بازی می‌کنید و یا طرفدار بازی‌هایی با گرافیک بالا مانند Fortnite و PUBG هستید، OnePlus Nord در حوالی بعد از ظهر نیاز به یک شارژ مجدد خواهد داشت.

در روزهایی با استفاده سبک‌تر، به طوری که استفاده از بازی‌ها و شبکه‌های اجتماعی خود را کاهش دادیم، Nord می‌تواند از حدود ساعت 7 صبح تا 11 شب با حدود 30 درصد شارژ باقیمانده در باتری دوام آورد.

چیزی که شما از OnePlus Nord نمی‌توانید انتظار داشته باشید این است که با یک بار شارژ کامل، بتواند برایتان چند روز دوام آورد؛ بنابراین ما به شما توصیه می‌کنیم در صورت خریداری این گوشی و برای استفاده چند روزه از آن، کابل شارژر را حتما همراه خود داشته باشید.

در Nord پشتیبانی از شارژر OnePlus Warp Charge 30W وجود دارد که با استفاده از کابل و آداپتور برق موجود در جعبه، تنها در مدت 30 دقیقه شارژ گوشی شما را از 0٪ به 70٪ می‌رساند.

با این همه، پشتیبانی از شارژ بی‌سیم وجود ندارد – این قابلیت نیز از مواردی بود که برای کاهش هزینه‌ها بایستی حذف می‌شد.

عملکرد و نرم‌افزار

  • Snapdragon 765G به همراه پیکربندی 128GB / 8GB و 256GB / 12GB
  • همراه با پشتیبانی 5G
  • دو سال بروزرسانی نرم افزاری، سه سال بروزرسانی امنیتی

در زیر نمایشگر این گوشی، چیپست اسنپدراگون 765G کوالکام به عنوان قلب تپنده OnePlus Nord قرار دارد و اگرچه همان تراشه پرچمداری نیست که در گوشی‌های سری OnePlus 8 یافت می‌شود، اما در این گوشی عملکرد خوبی دارد؛ همانطور که در گوشی‌های دیگری مانند LG Velvet و Motorola Edge نیز وجود دارد.

اسنپدراگن 765G به همراه یک حافظه رم مناسب، در انواع 8 گیگابایتی و 12 گیگابایتی برای OnePlus Nord در دسترس است.

این سخت‌افزارهای قدرتمند سبب می‌شوند OnePlus Nord، اپلیکیشن‌ها را به سرعت بارگذاری کند. Nord با قدرتی مثال زدنی می‌تواند ویدئوهای HDR و بازی‌های با گرافیک زیاد را اجرا کند و در نتیجه با اعتماد به نفسی بالا در جمع گوشی‌های پرچمدار حاضر شود.

ما قادر به اجرای بازی PUBG با گرافیک HD و با نرخ فریم تنظیم شده در سطح بالا هستیم (حالت‌های HDR و Ultra HD در دسترس نبودند). همچنین می‌توانید گزینه‌ی OnePlus Fanatic Mode را انتخاب کنید تا گوشی جریان‌های قدرت بیشتری را به سمت بازی منتقل کند و بدین صورت، تجربه بازی شما را بیشتر ارتقاء دهد. گزینه “مزاحم نشوید” را انتخاب کنید تا اعلان‌ها در مقابل گیم‌پلی ظاهر نشوند و به علاوه برای کاهش تأخیر (latency)، سیگنال بازی را اولویت‌بندی می‌کند.

همچنین نمایشگر OnePlus Nord با نرخ تجدید 90Hz، گیم‌پلی بازی را بهبود می‌بخشد، گرافیک بازی‌ها را براق‌تر و پویایی بیشتری را در بازی‌ها فراهم می‌کند. علاوه بر آن باعث بهبود تجربه کلی استفاده از رابط کاربری OnePlus Oxygen OS 10.5 می‌شود که بر روی اندروید 10 سوار می‌شود.

با نرخ تجدیدی (refresh rate) مانند آنچه که در Nord وجود دارد، پیمایش در اپلیکیشن‌ها صاف و روان می‌شود؛ بدون آنکه بخواهید هنگام اسکرول (Scroll) کردن در اینستاگرام و یا تلگرام و… افت فریمی را شاهد باشید.

البته می‌توانید نرخ تجدید را از 90Hz به 60Hz نیز کاهش دهید که این موضوع باعث می‌شود از صاف و روان بودن پیمایش شما در گوشی کاسته شود ولی اگر از یک گوشی قدیمی‌تر به این گوشی ارتقاء پیدا می‌کنید احتمالاً این قضیه چندان برایتان آزاردهنده نخواهد بود. اما مهم‌تر از همه این‌ها، فایده این کار افزایش عمر باتری خواهد بود.

در مورد عملکرد خام، جای تعجب ندارد که OnePlus Nord با برادران پرچمدار خود برابری نداشته باشد. در Geekbench 5 که امتیاز سخت‌افزاری گوشی‌های هوشمند و PCها را اندازه‌گیری می‌کند؛ Nord نسخه 12 گیگابایت RAM به طور میانگین امتیاز چندهسته‌ای 1.877 را ثبت کرده است که به طور قابل توجهی از OnePlus 8 نسخه 12 گیگابایت RAM (با امتیاز 3.401) و 8 Pro (با امتیاز 3.305) نسخه 12 گیگابایت RAM که هر دو از چیپست اسنپدراگون 865 بهره می‌برند، پایین‌تر است.

این امتیازبندی نشان می‌دهد که اگر از گوشی‌های OnePlus گران‌تری استفاده می‌کنید، قدرت بیشتری هم به دست می‌آورید که این امر به نوبه خود تجربه کاربری روان‌تری را فراهم می‌کند و بهتر می‌توانید کارهای جدی را انجام دهید.

ما همچنین اپلیکیشن بنچمارک را در OnePlus 7T Pro McLaren Edition (اسنپدراگن 855+، 12GB) و OnePlus 6 (اسنپدراگون 845 ، 8GB) اجرا کردیم؛ هر دو از Nord امتیاز بهتری را ثبت کردند و به ترتیب نمره 2،677 و 2232 به دست آوردند.

بنچمارک‌ها و نمرات CPU تنها بخشی از داستان را بازگو می‌کنند. هماهنگی و یکپارچگی نرم‌افزار و سخت‌افزار در OnePlus Nord بسیار مناسب است؛ به این معنی که عملکرد OnePlus Nord برای بسیاری از کاربران بیش از اندازه خوب خواهد بود.

و البته شما برای ذخیره‌سازی کلیه عکس‌ها، فیلم‌ها، بازی‌ها و اپلیکیشن‌های خود به حافظه داخلی مناسبی نیاز دارید که خوشبختانه در این زمینه هم Nord کاملاً با نیازهای امروز منطبق است و ظرفیت حافظه داخلی آن مشابه با سری OnePlus 8 است. البته Nord یک نسخه با حافظه داخلی 64GB هم دارد که در سری OnePlus 8 وجود ندارد.

نسخه با رَم 8 گیگابایت، حافظه 128 گیگابایتی را به شما تحویل می‌دهد، که این میزان با این قیمت بسیار عالی است. iPhone SE جدید در نسخه پایه، گران‌تر است و فقط 64 گیگابایت حافظه داخلی در اختیار شما می‌گذارد. گوشی مورد بررسی ما مدل 12GB / 256GB بود که حدود 236 گیگابایت حافظه ذخیره‌سازی قابل استفاده در اختیار ما قرار می‌داد.

نسخه 128 گیگابایتی (و به عبارتی OnePlus Nord ارزان‌تر) به احتمال زیاد برای بسیاری از افراد کافی خواهد بود (حتی شاید بیش از اندازه باشد) و احتمالاً نسخه با رم 8 و حافظه داخلی 256 گیگابایتی Nord فقط به جهت استفاده در مورد بازی‌های فشرده و با گرافیک بالا و یا اپلیکیشن‌های سنگین وارد بازار خواهد شد؛ بنابراین از نظر سخت‌افزاری و البته کارایی، تفاوت این دو گزینه آنچنان زیاد نخواهد بود.

OnePlus Nord از پشتیبانی 5G برخوردار است، این بدان معناست که می‌توانید از سرعت شبکه‌های نسل بعدی (البته در صورت فراهم شدن این سرویس در ایران) استفاده کنید.

همانطور که قبلاً نیز اشاره کردیم، Nord با سیستم عامل اندروید 10 گوگل عرضه خواهد شد و از رابط کاربری OnePlus OxygenOS 10.5 در آن استفاده شده است. این رابط کاربری (UI)، گزینه‌های سفارشی‌سازی بیشتری را نسبت به اندروید خام ارائه می‌دهد؛ در حالی که ظاهر کلی سیستم عامل اندروید را حفظ می‌کند. OnePlus می‌گوید که این رابط کاربری شامل بیش از 300 بهینه‌سازی نرم افزاری مجزا نیز هست.

ما طی دو هفته استفاده از OnePlus Nord هیچگونه کاهش سرعت و یا مشکلی را تجربه نکردیم و البته این بررسی ما، بعد از پر کردن آن با اپلیکیشن‌ها، عکس‌ها، فیلم‌ها و گذراندن ساعت‌های زیادی برای بازی کردن و تماشای اپیزودهای بی‌پایان از همه انواع کلیپ‌ها بود.

OnePlus قول می‌دهد که Nord حداقل دو سال (از تاریخ عرضه) به‌روزرسانی‌های نرم‌افزاری را دریافت خواهد کرد؛ این بدان معنی است که اواخر امسال به‌روزرسانی اندروید 11 و در سال 2021 اندروید 12 را بدست خواهد آورد – علاوه بر آن به مدت سه سال به‌روزرسانی امنیتی را نیز دریافت می‌کند.

مشخصات OnePlus Nord

وزن: 184g
ابعاد: 158.3×73.3×8.2 nm
اندازه نمایشگر: 6.44-inch
رزولوشن: FHD+ (2400×1080)p
نرخ تجدید: 90Hz
تراکم پیکسلی: 408ppi
چیپست: Snapdragon 765G
رم: 6GB / 8GB / 12GB
حافظه داخلی: 64GB / 128GB / 256GB
دوربین‌های پشتی: 48MP + 8MP + 2MP + 5MP
دوربین‌های سلفی: 32MP + 8MP
باتری: 4,115mAh 

آیا باید OnePlus Nord را بخرم؟

بخریدش اگر…

یک گوشی هوشمند مقرون به صرفه، اما با ویژگی‌های پرچمدار می‌خواهید

کمپانی OnePlus در سال 2014 با عرضه OnePlus 1 ادعا کرد که یک گوشی مقرون به صرفه و “پرچمدارکش” را به بازار عرضه کرده است؛ اما قیمت گوشی‌های این شرکت چینی در طول سال‌ها رفته رفته افزایش یافت تا جایی که گوشی‌هایش دیگر گزینه‌های کم هزینه برای خریداران محسوب نمی‌شدند. گوشی OnePlus Nord، این برند را به پیشینیان مقرون به صرفه خود باز می‌گرداند و تقریباً یک پرچمدار را با قیمت کمتری به شما تقدیم می‌کند.

یک گوشی 5G می‌خواهید اما نمی‌خواهید حساب بانکی‌تان خالی شود

OnePlus Nord یکی از ارزان‌ترین گوشی‌های 5G است که هم اکنون در دسترس است، بنابراین حتی اگر 5G هنوز در ایران موجود نیست، می‌توانید از اینکه Nord هنگام آمدن این فناوری برای آن آماده خواهد بود، مطمئن باشید. به علاوه، شما دو سال به‌روزرسانی اندرویدی تضمین شده و سه سال به‌روزرسانی امنیتی را دریافت خواهید کرد. پس خیالتان از دو سه سال آینده راحت باشد.

در عکاسی، انعطاف‌پذیری می‌خواهید

شش دوربین ممکن است کمی بالاتر از سطح توقعتان از یک گوشی میان‌رده باشد؛ اما این بدان معناست که OnePlus Nord طیف گسترده‌ای از گزینه‌های عکاسی را ارائه می‌دهد، از دوربین‌های فوق-عریض در جلو و پشت، دوربین ماکرو اختصاصی و حالت شب جدید گرفته تا ضبط فیلم به صورت Slow Motion و فیلمبرداری با کیفیت 4K با سرعت 30fps در دوربین‌های اصلی پشت و سلفی.

نخریدش اگر…

می‌خواهید از مقاومت در برابر آب اطمینان داشته باشید

Nord برخلاف OnePlus 8 و 8Pro، دارای رتبه‌بندی IP نیست، به این معنی که هیچگونه تضمینی در مورد مقاومت در برابر گردوغبار و مقاومت در برابر آب برای آن وجود ندارد. OnePlus می‌گوید این گوشی را به مدت 30 دقیقه در 30 سانتی متر آب غوطه ور کرده است، اما شما باید خود در این باره تصمیم بگیرید.

اعلان‌های زیادی دریافت می‌کنید

OnePlus Nord دارای دوربین‌های سلفی دوگانه است که از نظر بیشتر کاربران عالی است، اما فضای اضافه‌ای را در قسمت جلوی گوشی اشغال می‌کند. از آنجایی که این دو دوربین در یک سوراخ در بالا سمت چپ نمایشگر تعبیه شده‌اند این بدان معنی است که بخشی از بالای نمایشگر از دست رفته است و چون که این بخش محل قرارگیری نوار اعلان‌هاست پس با این طراحی می‌توان انتظار داشت فضا برای اعلان‌های گوشی اندک خواهد بود. اگر شما آنقدر خوش شانس هستید که یک فرد معروف و محبوب باشید؛ کسی که ناتیفیکیشن‌های زیادی دریافت می‌کند و یا آنقدر اهل بازی کردن هستید که اعلانیه‌های زیادی از بازی‌هایتان دریافت می‌کنید این موضوع می‌تواند اندکی شما را اذیت کند و ممکن است گاهی بعضی از اعلان‌ها از چشمانتان دور بمانند.

یک باتری با عمر طولانی می‌خواهید

عمر باتری OnePlus Nord بد نیست، اما همینطور بهترین چیزی هم نیست که ما تاکنون دیده‌ایم. شما باید بتوانید با یک بار شارژ کامل و با فعالیت متوسط، یک روز استفاده را دریافت کنید؛ اما نباید انتظار بیش از این را داشته باشید. Nord تلفنی است که باید هر شب آن را شارژ کنید – و به یاد داشته باشید که هیچ پشتیبانی‌ای از شارژ بی‌سیم برای آن وجود ندارد.

همچنین بخوانید:

منبع: techradar

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا