AirTag

AirTag : محصول جدید اپل

در این مقاله سعی می‌کنیم کاشی‌های پلاستیکی ردیاب اپل را به شما معرفی کنیم و از قیمت، تاریخ عرضه، مشخصات و هر چیز دیگری در مورد آن بحث کنیم. پس این شما و این AirTag اپل.

نظر ما

سرانجام AirTagهای اپل در جریان آخرین رویداد این کمپانی معرفی شدند؛ ردیاب‌های کاشی‌مانندی که می‌توانید به اشیای مهم و گرانبهای خود مثل کیف‌پول، سوییچ ماشین و … بچسبانید تا اگر آنها را گم کردید به کمک شبکه دستگاه‌های اپل به راحتی آنها را پیدا کنید.
خُب حالا AirTag چیست؟ خلاصه کلام این است که AirTagها، گجت‌های جستجوی اجسام هستند؛ فرض کنید شما فردی پر مشغله هستید و در یک لحظه باید کلی کار را با هم جفت و جور کرده و به انجام برسانید مخصوصاً در دنیایی که هم اکنون در آن زندگی می‌کنیم این قضیه کاملاً مشهود است و تقریباً برای همه ما پیش می‌آید. خب بگذار ببینم، برای رفتن به یک قرار مهم کاری دیرتان شده است اما هر چه تلاش می‌کنید سوییچ خودرویتان را پیدا نمی‌کنید حالا فکر کنید در همین لحظه دارید با همکارتان پشت تلفن صحبت ‌می‌کنید، شکستن یک یا دو ظرف دکوری نیز در این لحظات محتمل است. اما یک لحظه صبر کنید. مگر قرن 21 اُم نیست؟ چرا این همه دردسر؟ خب اپل برای ساده کردن زندگی ما دست به هر کاری زده است این بار با معرفی AirTag.
کافی است این گجت‌های جستجو را به هر چیزی که فکر می‌کنید ممکن است گم کنید، بچسبانید. وقتی احساس کردید نمی‌توانید آنها را پیدا کنید به اپلیکیشن Find My App در دستگاه‌های اپلِ مجهز به این قابلیت وارد می‌شوید و به راحتی آنها را پیدا می‌کنید.
پس از سال‌ها شایعه در مورد معرفی و عرضه آنها، سرانجام AirTagها به عنوان لوازم جانبی برای ردیابی وسایل ارزشمند شما کاربری خواهند داشت.

نکات مثبتنکات منفی
مناسب برای یافتن اشیاء گم شدهاگر با بند جانبی جداگانه استفاده شود گران است
موقعیت‌یابی دقیق اگر با آیفون 11 به بعد استفاده شودبا اندروید کار نمی‌کند
جمع و جور، سبک و ضد آببه راحتی خراش می‌گیرد

خلاصه مطلب

  • چیست؟ موقعیت‌یاب‌های اجسام برای کمک به شما در یافتن وسایل ارزشمندتان
  • چه زمانی عرضه می‌شود؟ 30 آوریل (10 اردیبهشت)
  • قیمتش چقدر است؟ 29 دلار برای یک عدد، 99 دلار برای یک بسته چهار تایی

نقد و بررسی اجمالی

موقعیت‌یاب مورد انتظار اپل بألاخره رسمی شد و اگر شما فرد فراموش‌کاری هستید و یا عادت دارید وسایل ارزشمند خود از جمله سوییچ ماشین، کیف پول و … را گم کنید مطمئناً از طرفداران این محصول خواهید بود.
همچنین اگر نمی‌توانید به راحتی شیء مورد نظر خود را پیدا کنید می‌توانید قابلیت بیپ کردن تگ را فعال کنید تا به کمک صدا بتوانید راحت‌تر آن وسیله را پیدا کنید. البته AirTag با آیفون 11 به بالا خیلی عالی جور می‌شود و امکان ردیابی دقیق مکان شیء را با اپلیکیشن فراهم می‌کند؛ این ویژگی که Precision Finding نامیده می‌شود از شتاب سنج، دوربین و ژیروسکوپ آیفون، برای ارائه مسیرهایی روی نمایشگر گوشی و تعیین فاصله فعلی شما تا AirTag استفاده می‌کند.
یک قابلیت جالب و کاربردی AirTag آن است که تنها برای وسایلی که جایشان را فراموش کردید کاربرد ندارد بلکه برای وسایلی که آنها را به طور کامل در مکانی دور از دسترس گم کردید هم به کار می‌رود؛ به این صورت که AirTag مورد نظر را بر روی حالت Lost (گم‌شده) قرار می‌دهید و هنگامیکه فردی ناشناس (که گوشی آیفون دارد) از نزدیکی آن رد شد یک اعلان ناشناس از مکان AirTag گمشده برایتان ارسال می‌شود علاوه بر اینها می‌توانید به AirTag گمشده یک شماره تلفن اختصاص دهید که اگر رهگذری به طور اتفاقی با آن برخورد کرد با گوشی آیفون خود (یا هر گوشی مجهز به NFC) از شماره تلفنتان آگاه شود و با شما تماس بگیرد.
همچنین اپل در مورد حفظ حریم خصوصی بسیار فکر کرده و اقدامات مختلفی را برای اطمینان از عدم سوءاستفاده از AirTagها انجام داده است. به عنوان مثال شما نمی‌توانید AirTagها را از طرف شخص دیگری فعال کنید و یا iPhone ،iPad یا سایر دستگاه‌های iOS شما می‌توانند تشخیص دهند که AirTag ناشناسی با شما در سفر است و به شما هشدار می‌دهد که مالک آن می‌تواند موقعیت شما را ببیند. علاوه بر این، اگر AirTag به مدت طولانی از صاحبش جدا شود اما همچنان موقعیت مکانیش تغییر کند با پخش صدا، توجه دیگران را به خود جلب می‌کند.
اگر کسی وسیله شما را که AirTag به آن متصل است قرض کند و در حال دریافت هشدار AirTag ناشناخته باشد، می‌تواند این هشدارها را به مدت یک روز موقتاً متوقف کند، البته اگر آن فرد عضوی از خانواده شماست می‌توانید اپل ID او را با AirTag خود به اشتراک بگذارید تا دیگر این اعلان‌های ناشناس را دریافت نکنید.
ردیاب سکه‌ای شکل اپل را می‌توانید به راحتی در کیف پول یا کیف دوشی خود قرار دهید اما اگر بخواهید آن را به چیزی آویزان کنید؛مثلا، دسته کلید یا سوییچ خودرو … باید یک زنجیر یا بند پلاستیکی برایش تهیه کنید که اپل برای آن هزینه‌ای جداگانه از شما می‌گیرد؛ با موارد ذکر شده می‌توان نتیجه گرفت AirTag مطمئناً مقرون به صرفه ترین مکان‌یاب در بازار نیست. و مانند بسیاری از محصولات اپل، این اکسسوری نیز فقط با دستگاه‌های iOS کار می‌کند.
با این حال، اگر به طور مرتب فراموش می‌کنید که کلیدها یا کیف پول خود را کجا گذاشته‌اید و یا فقط می‌خواهید از اینکه یک شیء گمشده را به سرعت و سهولت پیدا می‌کنید خیالتان راحت باشد این خرید می‌تواند برایتان منطقی باشد.

AirTag

قیمت و تاریخ انتشار Apple AirTag

AirTagهای اپل در رویداد بهار این کمپانی، در تاریخ 20 آوریل 2021 (31 فروردین) به دنیا معرفی شدند، پیش‌فروش از 23 آوریل (3 اردیبهشت) شروع شد و فروش آنها از 30 آوریل (10 اردیبهشت) آغاز می‌شود.
قیمت‌گذاری AirTagها با 29 دلار (حدود 696 هزارتومان) برای یک عدد یا 99 دلار (حدود 2 میلیون 376 هزارتومان) برای یک بسته چهارتایی شروع می‌شود.
با توجه به شباهت Airtagهای اپل به ردیاب‌های Tile می‌توان آنها را از جنبه‌های مختلفی با هم مقایسه کرد؛ به عنوان مثال قیمت Tile استاندارد 25 دلار ( حدود 600 هزارتومان) است که می‌توان به خوبی فضای رقابتی ایجاد شده بین این دو شرکت را مشاهده و ارزیابی کرد. با خرید AirTagها، اپل به شما این امکان را می‌دهد که به صورت رایگان بر روی آنها حکاکی انجام دهید تا بدین ترتیب AirTag شما از سایرین تمایز داده شود.
همانطور که پیش‌تر هم گفته شد، اگر می‌خواهید AirTag را به دسته‌کلیدها، سوییچ ماشین و یا حتی دوچرخه و سایر اشیاء متصل کنید، باید یک زنجیر یا بند پلاستیکی جداگانه خریداری کنید – این بندها از نوع سیلیکونی یا چرمی هستند و قیمت آنها از 29 دلار (حدود 696 هزارتومان) شروع می‌شود.
شرکت‌های شخص ثالث مثل Belkin نیز توانسته‌اند لایسنس تولید این بندها را از اپل خریداری کنند و حال می‌بینیم که این شرکت دست به تولید بندهایی با قیمت ارزان‌تر زده است که می‌توانید از سایت رسمی اپل این بندها را سفارش دهید.

AirTag

طراحی

  • جمع و جور و سبک وزن
  • می‌توان آن را به کلید، کیف و موارد دیگر متصل کرد
  • ضد آب با درجه IP67

AirTag تقریباً به اندازه یک ربع یا یک سکه 2 £ بوده و بسیار جمع و جور است؛ ابعاد آن به صورت 3.19×3.19×0.8 سانتی‌متر و وزن آن فقط 0.4 اونس (معادل 11گرم) است. از یک دیسک فولاد ضد زنگ دارای یک پوشش پلاستیکی تولید شده است که به راحتی قابل حمل است. باتری CR2032 انرژی مورد نیاز برای کار AirTag را تأمین می‌کند و داخل آن یک بلندگو تعبیه شده است که اگر برای شناسایی موقعیت آن از برنامه Find My App موجود در iPhone ،iPad یا Mac استفاده کنید، صدا پخش می‌شود.
به طور استاندارد در AirTag هیچ گیره یا بندی وجود ندارد و می‌توان آن را داخل کیف دوشی، کیف پول یا جیب کت قرار داد. اما اگر می‌خواهید آن را به دسته کلیدها یا اشیاء دیگر وصل کنید، زنجیرهای حلقه‌ای و یا حلقه‌های چرمی و سیلیکونی اختیاری را می‌توانید از خود Apple یا برندهای شخص ثالث مانند Belkin و Hermès خریداری کنید.
AirTagها دارای گواهینامه IP67 هستند بنابراین اگر به طور اتفاقی در یک گودال آب افتادند و یا در معرض آب قرار گرفتند، برایشان مشکلی پیش نمی‌آید و البته همانطور که اشاره کردیم دارای خدمات رایگان حکاکی متن دلخواه است بنابراین می توانید متن، شماره و شکلک مورد نظرتان را به پوشش پلاستیکی صاف آن اضافه کنید که در صورت خریدن چند AirTag، کار معقولانه‌ای به نظر می‌رسد.
با این حال، متوجه شدیم که فقط در طی چند روز استفاده، هر دو طرف AirTag، دچار خراشیدگی شده‌اند.
اپل محدوده بلوتوث AirTagها را مشخص نکرده است، ولی ما معتقدیم از بلوتوث 5.0 که آخرین نسخه این فناوری است و در آیفون 12 تعبیه شده است و دامنه آن 240 متر است، پشتیبانی می‌کند.

عملکرد

  • موقعیت‌یابی دقیق
  • حفظ حریم شخصی مستحکم، به شما این اطمینان را می‌دهد که موقعیتتان توسط دیگران قابل رهگیری نیست
  • قابلیت Lost Mode (حالت گمشده) به کسی که تگتان را پیدا می‌کند، برای ارتباط برقرار کردن با شما کمک می‌کند.

مانند اکثر لوازم جانبی آیفون، راه‌اندازی AirTag نیز بسیار ساده بود. هنگامی که آن را از بسته‌بندی‌اش خارج کردیم، AirTag ابتدا یک بوق کوتاه منتشر کرد و بلافاصله توسط iPhone ما شناخته شد. ما توانستیم نامی را به AirTag خود اختصاص دهیم و آن را به اپل آیدیمان لینک کنیم. فرو بردن AirTag به داخل بندهای چرمی و پلاستیکی بسیار ساده بود که به ما امکان می‌داد آنها را به کلیدهایمان بچسبانیم و یا به بند کیفمان آویزان کنیم.
با ضربه زدن روی AirTag از لیست موارد موجود در برنامه Find My App، گزینه‌های مختلفی از جمله Play Sound ظاهر می‌شود. متوجه شدیم که Find My App برای اتصال به AirTag به چند ثانیه زمان نیاز دارد و صدای ساطع شده از آن چیزی حدود 64 دسی‌بل است که به اندازه کافی بلند هست تا بتوانیم آن را از زیر کوسن‌های مبل بشنویم و یا آن را از زیر تشکچه‌های مبل بیرون بکشیم.
سیکل بیپ‌های الکترونیکی کوتاه است فقط هفت ثانیه طول می‌کشد، که البته به اندازه کافی طولانی است تا بتوانید آن را در همان اتاق یا اتاق کناری پیدا کنید، اما وقتی در طبقه بالا بودیم و وسیله “گمشده” ما در طبقه پایین بود، صدا و مدت زمان ساطع شدن آن کافی نبود. در این حالت، قبل از آنکه بتوانیم به اندازه کافی برای شنیدن صدای AirTag نزدیک شویم ، باید چهار بار روی گزینه Play Sound ضربه بزنیم.
در حالتی مثل مورد بالا، ویژگی Precision Finding (یافتن دقیق) می‌تواند به شما کمک کند. این قابلیت از فناوری رادیویی Ultra Wideband برای شناسایی فاصله و جهت آیفون شما نسبت به AirTag استفاده می‌کند و این اطلاعات را بر روی صفحه نمایش آیفون و از طریق بازخورد لمسی نمایش می‌دهد تا به شما در یافتن AirTag کمک کند.
به طور کلی متوجه شدیم، فاصله‌ای که روی نمایشگر گوشی (به فوت یا متر) نشان داده می‌شود و البته جهت‌ها باعث می‌شوند سرعت یافتن AirTag ما سریع‌تر شود. با این همه، آزمایش‌های ما در خانه‌ای با دیواره‌های نسبتاً قطور انجام شده است که اغلب بر قابلیت اطمینان اتصالات بلوتوث بین دستگاه‌هایی مانند هدفون و تلفن‌های هوشمند تأثیر می‌گذارد و ما در مورد قابلیت Precision Finding نیز فهمیدیم که این مسئله وجود دارد.
به عنوان مثال وقتی AirTag را در داخل باغ گذاشتیم و به داخل خانه آمدیم، آیفون 12مان در ابتدا نتوانست با AirTag ارتباط برقرار کند و از ما خواست که به مکان دیگری برویم؛ همانطور که به AirTag نزدیک‌تر می‌شدیم، گوشی می‌توانست به آن متصل شود اما سیگنال ضعیف بود تا اینکه سرانجام به فاصله 6 متری آن رسیدیم و به خوبی توانستیم به آن وصل شویم.
هنگامیکه AirTag را در باغچه جلویی خانه خود قرار دادیم و از خیابان عبور کردیم و به فاصله 9 متری از آن رسیدیم، آیفون ما تقریباً بلافاصله با AirTag ارتباط برقرار کرد و توانست بدون از دست دادن سیگنال، ما را به سمت آن راهنمایی کند.
نتیجه‌گیری مطالب بالا: که درست است AirTag ما را در پیدا کردن وسایل گمشده کمک می‌کند اما هنوز جای پیشرفت دارد و باید در مسافت تحت پوشش و سیگنال‌دهی بهتر عمل کند بنابراین بایستی منتظر بهبود عملکرد و پیشرفت آن در این زمینه باشیم.
ما همچنین توانستیم از دستیار صوتی اپل؛ یعنی، سیری بخواهیم AirTag را پیدا کند و سیکل بیپ‌های کوتاه الکترونیکی را شروع کند، اما برای استفاده از Precision Finding، سیری ما را وادار کرد که برنامه Find My App را اجرا کنیم.

AirTag

عمر باتری

  • انرژی گجت توسط باتری CR2032 تأمین می‌شود
  • اپل ادعا می‌کند قبل از اینکه نیاز به تعویض باتری داشته باشد، تا یک سال دوام می‌آورد
  • تعویض باتری ساده است.

انرژی AirTag اپل توسط یک باتری CR2032 تأمین می‌شود و اپل اذعان دارد این باتری قبل از اینکه نیاز به تعویض داشته باشد، بیش از یک سال دوام خواهد آورد؛ این امر منوط بر آن است که ردیاب تنها چهار بار در روز صدا منتشر کند و تنها یک بار در روز از Precision Finding استفاده شود.
البته هنوز نمی‌توانیم این ادعاها را آزمایش کنیم و هیچ نشانگری هم برای مشخص کردن میزان باتری وجود ندارد؛ بنابراین نمی‌توانیم بفهمیم که مثلاً یک روز استفاده سنگین از AirTag تا چه اندازه از شارژ باتری گجت می‌کاهد.
تعویض باتری نیز آسان است؛ AirTag را از سمت رنگی به طرف پایین نگه ‌می‌دارید، دو انگشت را روی سمت فلزی قرار داده و به طرف راست ‌می‌چرخانید تا از روی درب فلزی باز شود و باتری در معرض دیدتان قرار گیرد.

آیا باید AirTag اپل را بخرم؟

AirTag

بخریدش اگر…

اگر حواس‌پرت و پرمشغله هستید و می‌خواهید در سریع‌ترین زمان، سوییچ ماشینتان را پیدا کنید
ویژگی Precision Finding به لطف راهنمایی‌های روی صفحه‌نمایش و مسافت معکوس، موقعیت‌یابی اشیاء گمشده را آسان‌تر از گوش دادن به صدای ساطع شده AirTag می‌کند (سایر موقعیت‌یاب‌های بازار تنها قابلیت ساطع کردن صوت را دارند و Precision Finding تنها در AirTag استفاده شده است) و در حال حاضر تنها ردیاب در بازار است که چنین قابلیتی را ارائه می‌دهد.

نگران حریم خصوصی هستید
اپل چندین ویژگی حفظ حریم خصوصی را در AirTagها تعبیه کرده است تا از اینکه کسی نمی‌تواند از آنها سوءاستفاده کند، اطمینان حاصل کند. مثلاً آیفون یا آیپد شما در صورت سفر و یا همراهی‌تان با AirTag ناشناس به شما هشدار می‌دهد، تا به شما اطمینان دهد که نمی‌توانید آن AirTag را به جای صاحبش تنظیم کنید.

می‌خواهید ظاهر ردیاب را شخصی‌سازی کنید
با بندهای سیلیکونی و چرمی موجود در طیف وسیعی از رنگ‌ها و پوشش‌ها، می‌توانید به راحتی ظاهر AirTag خود را متناسب با لباس و یا لوازم جانبی خود شخصی‌سازی کنید.

نخریدش اگر…

اهل ولخرجی نیستید
با قیمت 29 دلار (حدود 696 هزار تومان) ، AirTag با قیمت سایر ردیاب‌های موجود در بازار تقریباً مشابه است، اما اگر می‌خواهید آن را به دسته‌کلیدها، کیف‌ها یا هر چیز دیگری متصل کنید، باید یک بند جداگانه برایش خریداری کنید، که در وبسایت اپل این بندها دارای قیمتی هم‌اندازه با خود AirTag و در مواردی حتی با قیمتی بالاتر به فروش می‌رسند، و در این صورت این گجت در مقایسه با رقبایش، خریدی نسبتاً گران‌‌قیمت و لوکس محسوب می‌شود.

یک دستگاه اندرویدی دارید
راهی برای تنظیم و استفاده از AirTagها با گوشی‌های‌هوشمند یا تبلت‌های اندرویدی وجود ندارد، بنابراین اگر دستگاه iOS ندارید، AirTag برای شما مناسب نیست.

می‌خواهید ردیاب موقعیت مکانی خود را با دیگران به اشتراک بگذارید
امکان دسترسی کل اعضای خانواده به ردیاب موقعیت مکانی قطعاً می‌تواند یافتن اشیاء گمشده را سرعت ببخشد؛ چرا که اعضای خانوادتان می‌توانند در اتاق‌های مختلف پخش شوند و هر یک به جستجو بپردازند، اما صورت دادن این مورد در AirTagها امکان‌پذیر نیست در حالیکه در برند رقیب یعنی Tile ممکن است.

شما می‌توانید برای مشاهده مشخصات AirTag از طریق این لینک به وبسایت رسمی اپل راهنمایی شوید.

همچنین بخوانید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا